Wat is Segura! Escola de Samba Maestricht?

Segura! is een samba-band met als standplaats Maastricht. Eind jaren ’90 van de vorige eeuw ontstaan vanuit de carnavalstraditie in onze stad. Honderden trommelaars maakten in die tijd op het St.Amorsplein een oorverdovend geluid. Hieruit zijn een aantal samba-bands voortgekomen. Segura! bestaat sinds 1997 en is van een vriendenclub met 20 leden uitgegroeid tot één van de bekendste en grootste samba-bands van Nederland.

Segura! maakt gebruik van traditionele Braziliaanse slagwerkinstrumenten die zorgen voor een typische klank. Een klank die van ver af te horen is, bijna voelbaar is, uitnodigend is. We spelen diverse stijlen Braziliaanse percussie zoals, samba batucada, samba reggae, maracatu en funk. En toch zijn we herkenbaar met een eigen geluid; strak, met overgave, als een stoomtrein die op snelheid is en niet meer te stoppen.  Menig toeschouwer ging gigantisch door ‘t lint tijdens het luisteren naar ons gedrum, iets wat wij als band alleen maar aanmoedigen. Wij houden van spontaan publiek!

Segura! repeteert iedere week en treedt ongeveer 30 keer per jaar op, met als doel de Braziliaanse slagwerkmuziek onder de aandacht te brengen. Wij zijn inmiddels in staat mee te draaien in de (inter)nationale sambawereld. Dit blijkt uit de overwinningen die behaald zijn tijdens diverse sambameetings.

Waar kun je ons verwachten?

Het antwoord is zo simpel als de vraag, namelijk: overal! Evenementen, bedrijfsfeesten, samba-aangelegenheden, bruiloften, verjaardagen, muziekfestivals, noem maar op! We verzorgen optredens door heel Nederland en ver daarbuiten. Zo hebben we al opgetreden tijdens het Sambafestival van Eindhoven, de optocht van de 3 Oktober Feesten in Leiden (2007), tijdens Koninginnedag in Amsterdam (3x), de opening van het WK-voetbal onder 21 jaar in Kerkrade (2005), een particulier feest in Italië (2002), een internationale optocht in Brussel (2008) en het Karnaval i Aalborg in Denemarken (2007 en 2009). Daarnaast treed Segura! ongeveer 30 keer per jaar op bij kleinere evenementen en feesten zoals bruiloften, bedrijfsfeesten en dorpsfeesten.

In 2009 won Segura! de internationale wedstrijd “Battle of the Bands” tijdens het Karnaval i Aalborgin Denemarken.

Kijk voor een overzicht van onze optredens in onze agenda.

Carnaval in Maastricht

Natuurlijk zijn we ieder jaar te vinden gedurende de carnaval in ons eigen Maastricht. De groep valt dan vooral op door de zwarte pakken in een stijl tussen Science Fiction en Fantasy. De pakken zijn voorzien van honderden rode led lampjes waardoor onze optredens ‘s avonds in de stad voor een muziekaal schouwspel zorgen.

Segura! doet tijdens de carnaval aan alle activiteiten mee die door de stadsvereniging De Tempeleers worden georganiseerd. Zo lopen we de Grote optocht op zondag, de Kinderoptocht op maandag en doen we mee met het Zaate Hermeniekes Konkoer op dinsdag. Daarnaast heeft Segura! vijf keer een week voor carnaval haar eigen festival georganiseerd, genaamd “Segura! en Vrun”.

Dat de samba van Segura! ingebed is in het Maastrichtse carnaval blijkt uit de aandacht die de groep krijgt op de DVD ‘t Sjoenste Leedsje.

Je wilt ons boeken?

Kijk voor alle informatie over het boeken van Segura! op onze Boekingen pagina.

Segura! ExtranetExtranet